2009. április 14., kedd

Borospataka


Felnőttkorom legszebb nyara – Borospataka címmel megjelent második könyvem, melynek ötletét családom életének egyik legmeghatározóbb szakasza adta.
2008 nyarán elvállalni a Boros Gyimesi Hagyományőrző Skanzen és Panzió házigazdaságát, és budapesti lakhelyünket elhagyva Borospatakára menni dolgozni sokkal több volt, mint egy egyszerű munkahelyváltás. Feleségemmel és két gyerekemmel egy olyan létkísérletbe fogtunk, amelynek célja a globális fogyasztói társadalommal való szakítás és a hagyományos életmódhoz való visszatérés volt.
Továbbá azzal, hogy tavaly nyáron Budapestről Borospatakára költöztünk, nem szavalatokkal, nem könnyhullatással, nem zászlólengetéssel, nem melldöngetéssel, hanem a saját, személyes életünkkel mondtunk nemet Trianonra és az egész magyar nemzet, különösképpen pedig annak határon túli részének pusztulására.
Tudjuk jól, a Magyar Szent Korona országai, népei ezer esztendőn át éltek, vigadtak, szaporodtak, s ha kellett, harcoltak és haltak egymás mellett a szebb, jobb közös jövőért. A régi Magyarország romjain mesterségesen, erőszakkal és belátás nélkül létrehozott utódállamocskák pedig még egy évszázadot sem bírtak ki egészben. Az első adandó alkalommal úgy hullottak széjjel, mint a rosszul kötött kéve.
A Gyimesekben töltött nyár alatt arról is meggyőződtünk, hogy ha egy nap a kamionok nem tudják majd az élelmiszert a nagyvárosi bevásárlóközpontokba szállítani, mert nem lesz üzemanyag, vagy rosszabb esetben élelem, marad még néhány hely a világban, ahol biztos a túlélés. Ez a könyv sok egyéb más mellett azt is bemutatja, hogyan éltek nagyszüleink egy internet, mobiltelefon, bankkártya és gyorséttermek nélküli világban.
A Felnőttkorom legszebb nyara csak 1990,- Ft-ba kerül. Bizalommal ajánlom a kedves Olvasó figyelmébe. Köszönöm, ha ismerőseinek továbbküldi ezt a levelet.
Üdvözlettel: Ferkó Zoltán, a szerző

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Biztosan szép és érdekes könyv lehet! Én is emlékszem a kamion, pc, telefon stb. mentes világra.. Akkor még egymással játszottunk kidobóst, nem a pc előtt ülve, robotokkal..

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.