Most végre megvan a tuti recept (köszönet neked Mariann):
300 g búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt vagy rozsliszt (tetszés szerint, akár lehet ez is búzaliszt)
1/2 mokkáskanál szárított élesztő
1 teáskanálnyi só
300 g víz
Keverjük össze a lisztet, élesztőt és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a
vizet és az egészet együtt dolgozzuk össze.
Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk pihenni 12-20 óra hosszat.
Utána távolítsuk el a fóliát, és egy krémlapáttal kicsit nyújtsuk a
videón látható módon a tálban.
Fedjük le egy ruhával és várjunk még 2 órát.
Miután 230 fokos sütőben felforrósítottunk egy fedeles edényt (kb.fél
óra), pici liszttel megszórjuk a tésztát és a forró edénybe rakjuk.
30 percig fedővel, 15 percig fedő nélkül sütjük.
Íme az enyém képekben:
Családom szerint "mennyei" :))))
Az eredmény: isteni illatos, ropogós héjú kenyér, amelyhez
elkészültéig gyakorlatilag nem is kell kézzel hozzáérni.
Érdemes végignézni ezt a videót!
4 megjegyzés:
Gyönyörű lett, gratulálok!
(a recept a párom keresztanyjától jött, én még nem próbáltam ki)
Kedves Semilin!
Miért hiányzik róla az a kis papírkocka cetli, amin a dátum szokott lenni? :)
Kedves Semilin!
Éppen tegnap kínlódtam egy kenyér recepttel. Csodásan sikerült a Tied, örülök, hogy ide találtam. Ha csak a videót látom, nem biztos, hogy kedvet kapok, mert ilyen laposakat szoktam sütni. Pici cukor nem kell hozzá, az élesztőhöz? A videón három kiskanalas valamit tettek bele, azért is kérdezem. Köszönöm a válaszodat. Üdvözöllek szeretettel: Saci/Sári mama
Kedves Sári mama!
Örülök, hogy tetszett a cikk.
Én a kenyérsütő géphez használatos mérőkanalat használom: 1 kis mérő porélesztő és 1 nagy mérő só. A videón 2 nagy mérő sót tesznek bele, ezt láthattad háromfélének ;)
Ha nincs ilyen mérőd, akkor 1 teáskanál porélesztő és 1,5 teáskanál só kell. Cukor nincs benne!
Megjegyzés küldése